Dejdar prišiel kvôli podpore Zemana o prácu v seriáli Zdivočelá země

21.01.2013 Celý región

Praha 21. januára (TASR) - Český herec Martin Dejdar sa ohradil voči vyhláseniu tvorcov televíznej ságy Zdivočelá země, ktorí s ním už nechcú pracovať, pretože verejne podporil prezidentského kandidáta Miloša Zemana. Dejdar v liste spisovateľovi Jiřímu Stránskemu a režisérovi Hynkovi Bočanovi uviedol, že predsa nevolí "majora Zemana", a spýtal sa, či znova vzniknú zoznamy, kto smie s kým nakrúcať, informoval dnes server Novinky.cz.

"Dvadsaťštyri rokov sa tu snažíme presadiť jeden z hlavných princípov slobodnej demokracie. Ako hovorí klasik: 'Povedzte svoj názor bez bázne a hany!', citoval Dejdar Jana Wericha. "Možno si mnohí zle prečítali moju vetu o prezidentských kandidátoch a domnievajú sa, že by som volil majora Zemana..."

Tvorcovia Zdivočelej zeme, v ktorej hral Dejdar bývalého západného pilota Antonína Maděru, mu vyčítajú, že "človek, ktorý po 17 rokov všade hovoril, ako mu Antonín Maděra zmenil život a myslenie a všetky názory, svojou voľbou pána Zemana iba potvrdzuje, že všetko, čo o Zdivočelej zemi hovoril, boli len 'kecy'... Skončili sme s ním. Či skôr on s nami," uviedli Stránský a Bočan vo vyhlásení.

Martin Dejdar v reakcii uviedol, že zrejme budú voliť prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. "Ak bude zvolený, myslím si, že aj on môže byť pre túto krajinu dobrým a prínosným prezidentom. Avšak trocha ma desí, aby potom nevznikali zoznamy, kto s kým môže nakrúcať a kto s kým nie, to už tu bolo a ty si to, Hynek, zažil na vlastnej koži," citovali Dejdara, ktorého ukončenie spolupráce mrzí, napísali Novinky.cz.
 

Vyberte región